بطور كلی اجزای تشكیل دهنده سیستم ساخت و ساز خشک عبارتند از صفحات روكشدار گچی يا مسلح سیمانی، پروفیلهای گالوانیزه سرد نورد شده يا چوب، ادوات اتصال و مصالح درزگیری.
با استفاده از اجزای ياد شده میتوان ساختارهای مختلفی نظیر ديوار جداكننده، ديوار پوششی، سقف كاذب و سیستم های محافظت در برابر حريق تیر و ستون و شريان های تاسیساتی را اجرا نمود.
سقفهاي كاذب ساختارهاي سبكي هستند كه به واسطه تولید صنعتي، داراي مشخصات فني استاندارد بوده و جايگزين بسیار مناسبي براي سقفهاي كاذب غیر استاندارد ساخته شده با رابیتس و گچ ميباشند. اين ساختارها بطور كلی به انواع يكپارچه و مشبک تقسیم بندی میشوند.
شامل زيرسازي سبک فولادي معلق ساخته شده با مقاطع U، L وc بوده كه صفحات روكشدار گچي در يک يا دو لايه، به وسیله پیچ مخصوص بر روي آنها نصب ميشوند. درزهاي میان اين صفحات به وسیله نوار و بتونه مخصوص درزگیري شده و بدينترتیب سطحي يكپارچه و بدون درز حاصل ميشود. سطح بدست آمده قابلیت اجراي رنگ و پوششهاي ديگر را خواهد داشت. فضاي خالي پشت سقف كاذب، امكان استفاده از انواع عايقهای حرارتي و صوتي را فراهم نموده و عبور و دسترسي به تأسیسات الكتريكي و مكانیكي را میسر ميسازد.
محاسبات نشان ميدهد كه ساختارهای ساخت و ساز خشک در برابر شتابهايي به بزرگي بیش از g5 مقاومت دارند (اين در حالي است كه شتاب مبناي طرح در لرزه خیزترين مناطق ايران g 0.35 مي باشد). مهمترين عوامل در مقاومت سقف كاذب حداكثر در برابر زلزله، سبكي وزن آن و بهره گیري از اتصالات و مهارهاي استاندارد و مستحكم ميباشد. وزن اين نوع سقفها بسیار كم بوده به طوري كه اين مقدار براي ساختار تک لايه با پانل 12.5 میليمتري كمتر از 15 كیلوگرم بر مترمربع مي باشد (با احتساب وزن زير سازي).
سرعت اجرايي بالا يكی از ويژگيهاي اصلي ساختارهای ساخت و ساز خشک است بطوريكه با حداقل نیروی انسانی میتوان در كمترين زمان ممكن سطوح وسیعی را پوشش داد. همچنین، اين ساختارها داراي قابلیت رنگآمیزي بلافاصله پس از خشک شدن بتونه و يا گچ پوششي ميباشند كه سرعت اجراي بالا و در نتیجه كاهش مدت زمان اجراي پروژه در بازگشت سريع سرمايه بسیار موثر خواهد بود.
اجرای ساختارهای خشک تا حدی آسان است كه در بسیاری از كشورهای دنیا، مصرف کنندگان اجزای ساختار را از فروشگاههای مصالح تجهیزات ساختمانی خريداری نموده و با مطالعه دستورالعملهای مربوطه و با استفاده از ابزار ساده نسبت به اجرای آن اقدام میكنند.
به طور كلی ساختارهای خشک، از مصاديق ساخت و ساز صنعتی بناها به شمار میروند كه به دلیل روش اجرايی آسان و استاندارد، خطاهای اجرايی و هزينههای ناشی از آن كاهش يافته و عملیات اجرايی با دور ريز بسیار كم مصالح و صرفه جويی در مصالح، نیروی انسانی و زمان همراه خواهد بود.
ديوارهای ساخت و ساز خشک به طور متوسط 60 تا 90 درصد نسبت ب ديوارهای بنايی سبکتر هستند. به لحاظ اقتصادی، سبک سازی موجب میشود كه مخارج تامین ايستايی سازه كاهش يابد. سبک كردن اجزای غیرسازهای، علاوه بر اين كه نیروهای جانبی ناشی از زلزله را كاهش میدهد، نیروی قائم ناشی از بار مرده وارده بر ساختمان را نیز كاهش داده، در نتیجه باعث كاهش در ابعاد و میزان مصالح مصرفی در فونداسیون، تیرها و ستونها و بهره وری اقتصادی خواهد شد.
حداقل ضخامت در ديوارهای آجری و يا بلوک سفالی به طور معمول حدود 15 سانتیمتر میباشد؛ در حالی كه حداقل ضخامت در ديوار خشک حدود 7.5 سانتیمتر بوده كه اين اختلاف، میزان قابل توجهی است. با استفاده از ديوارهای ساخت و ساز خشک به طور متوسط باعث افزايش سطح مفید داخل ساختمان به میزان 10 درصد خواهد شد.
رعايت كمیتهاي مرتبط با فیزيک ساختمان ( مانند عملكرد صوتي، حرارتي و رفتار جداره در برابر حريق) و كمیتهاي مكانیكي (مانند حداكثر ارتفاع مجاز، ظرفیت پذيرش بارهاي طر هاي و رفتار لرزهاي) نقش بسزايي در ايجاد شرايط آسايش و بهره برداري مناسب از فضا را دارند. كمیتهاي مذكور در تمامی ساختارهای ساخت و ساز خشک مطابق با روشهاي استاندارد آزمايش شده و از طريق مدارک و اسناد فني اين شركت قابل ارائه میباشند. به علاوه، براي دستیابي به كمیتهاي خاص، ساختارهاي ويژه قابل طراحي ميباشند. اين ويژگي اجازه ميدهد كه طراحان و سازندگان، معیارهاي فني مورد نظر خود را در طراحي و اجراي ساختمان پیاده سازي نموده و كمیتهايي نظیر میزان عبور حرارت و صوت و مقاومت در برابر حريق را تحت كنترل در آورند (امكاني كه غالبا براي ساختارهاي بنايي وجود ندارد).
با استفاده از ابزار ساده ميتوان ساختارهای ساخت و ساز خشک را به راحتي ترمیم يا قطعات آن را تعويض نمود.
قرارگیري تأسیسات در فضاي پشت سقفهای كاذب و نیز فضای خالي ديوارها و دفن نشدن آن در داخل اين ساختارها، علاوه بر رفع مسئله خوردگي و كاهش هزينه تعمیرات، دسترس به تأسیسات، تعمیرات و نگهداري در مرحله بهره برداري از ساختمان را آسان مينمايد.
از قابلیتهای ساختار ديوار جداكننده ساخته شده از سیستم ساخت و ساز خشک ، امكان اجرای آن بر روی كف تمام شده میباشد. اين قابلیت، تغییرات احتمالی معماری بنا را در حین بهرهبرداری آسانتر مینمايد.
اين ساختارها از نظر معماري بسیار منعطف بوده و قابلیت اجرای انواع قوس و شكست را دارا میباشند. همچنین اين قابلیت در ساخت سقفهاي معلق تزيیني (دكوراتیو) كاربرد ويژه دارد.
بدون شک، خصوصیت اخیر مهمترين مزيت ساختار سقف كاذب يكپارچه، به ويژه در كشوري با معماري غني همچون ايران به شمار میرود. اين ساختار داراي قابلیت پذيرش انواع اشكال و طرحهاي تزئیني بوده كه حتي در مرحله بهره برداري از بنا نیز قابل اجرا ميباشند.
پشتیبانی فنی از ساعت 9 الی 20
تمامی حقوق سایت مادست متعلق به “مجموعه ماد” می باشد. copyright@1400